DAG 1

De geboortedag van de konijntjes! Na 30 dagen in de buik van hun moeder zijn ze op de wereld gekomen. Ze hebben nog geen haar en zijn blind en afhankelijk van hun moeder voor warmte en eten. De moeder heeft een lekker warm nestje gemaakt van haren voor de kleintjes.

 

DAG 2

 

DAG 3

De vacht van de konijntjes begint al te groeien. Verder slapen ze nog heel de dag, behalve als mama eten komt geven natuurlijk!

 

DAG 4

 

DAG 5

 

DAG 6

Vanaf nu kun je goed zien welke kleur vacht de konijntjes gaan krijgen! Verder slapen nog steeds het grootste gedeelte van de dag en zijn al aardig gegroeit, het gewicht is al verdriedubbeld na zijn geboorte!

 

DAG 7

 

DAG 8

 

DAG 9

 

DAG 10

Binnen nu en 4 dagen gaan de oogjes van de kleintjes open en kunnen ze de wereld met hun eigen oogjes bekijken.

 

DAG 11

 

DAG 12

De kleintjes beginnen nu zo af en toe het nest te verlaten en wat rond te lopen in het hok. Vanaf nu beginnen ze ook andere dingen te eten dan moedermelk, er moet nu dan ook genoeg hooi, brokjes en groenvoer aanwezig zijn in het hok. Als de konijntjes zich buiten het nest laten zien, kun je gaan beginnen met ze tam te maken!

 

DAG 13

 

DAG 14

 

DAG 21

Vanaf nu zijn de konijntjes regelmatig buiten het nest te vinden. Alles wat de konijntjes nu meemaken zullen ze de rest van hun leven gewoon vinden. Het beste is dan ook om de kleintjes zoveel mogelijk te wennen aan optillen en aanraken, daar worden ze goed tam van!

 

DAG 28

 

DAG 35

 

DAG 42

De konijntjes zijn nu 6 weekjes oud. Vanaf nu hebben ze steeds minder moedermelk nodig. Ze kunnen zichzelf steeds beter redden. Wel blijven ze nog 2 weekjes bij hun mama

 

DAG 49

 

DAG 56

De konijntjes zijn nu oud genoeg om hun nestje te verlaten. Klaar om de wijde wereld in te gaan!